Λεωφ. Μεσογείων 439, Αγ. Παρασκευή 15343 2102919113, 2114100677 Zoom Meeting
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Ελαιο Μαυρο κυμινο ΤΗΣ HEALTH SECRET

Ελαιο Μαυρο κυμινο ΤΗΣ HEALTH SECRET
Tο μαύρο κύμινο έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες. Πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση της χοληστερόλης.
 
 

Το μαύρο κύμινο (Nigella Sativa) έχει αναδειχθεί ως ένα "θαυματουργό" φυτό που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο. Τόσο οι σπόρου του, όσο και το έλαιό του έχουν πολλές φαρμακολογικές και θεραπευτικές δράσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και παθήσεων.

Το έλαιο από μαύρο κύμινο ΤΗΣ HEALTH SECRET λαμβάνεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης 27 ΒΑΘΜΩΝ (δηλαδή δεν πραγματοποιείται θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες), με αποτέλεσμα να διατηρεί τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του και τις βιολογικές του ιδιότητες.

Το έλαιο από μαύρο κύμινο είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα (περίπου 60% των συνολικών λιπαρών οξέων) και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (περίπου 24% των συνολικών λιπαρών). Τα κυριότερα λιπαρά οξέα του ελαίου μαύρου κύμινου είναι το λινολεϊκό, το ελαϊκό και το παλμιτικό οξύ.

Εκτός των λιπαρών οξέων, το έλαιο του μαύρου κύμινου περιέχει και ενώσεις, όπως οι στερόλες, οι φαινολικές και τα καροτενοειδή με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Επίσης, περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, χαλκού, ψευδαργύρου, φωσφόρου, ασβεστίου, θειαμίνης, νιασίνης, πυριδοξίνης και φυλλικού οξέος.

Μεταξύ των δραστικών συστατικών του, η θυμοκινόνη είναι το κύριο βιοδραστικό συστατικό του ελαίου και σε αυτήν οφείλονται οι περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες του μαύρου κύμινου.

Εμφανίζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αυξάνει τη δράση της γλουταθειόνης και προστατεύει από τη γήρανση των ιστών.

 

Είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία πολλών χρόνιων ασθενειών, όπως:

 • Καρδιαγγειακά νοσήματα: Το μαύρο κύμινο μπορεί να βελτιώσει το λιπιδαιμικό προφίλ, να αποτρέψει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και να προστατεύσει από την αθηροσκλήρωση, τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε υπερλιπιδαιμικούς ασθενείς.

 • Διάφορες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παγκρέατος, του ήπατος, του προστάτη και των νεφρών. Η θυμοκινόνη εμφανίζει αντικαρκινικές και αντινεοπλασματικές δράσεις και σε συνδυασμό με θεραπευτικούς παράγοντες μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες της θεραπείας.

 • Σακχαρώδης διαβήτης: Η πρόσληψη του ελαίου μαύρου κύμινου σε συνδυασμό με αντιδιαβητικά φάρμακα μπορεί να βοηθήσει στον καλύτερο έλεγχο της δυσλιπιδαιμίας και του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς ασθενείς.
  Έχουν αναφερθεί μειωμένα επίπεδα μεταγευματικής γλυκόζης, γλυκόζης νηστείας, μειωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και βελτίωση της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που συνδύασαν τη θεραπεία τους με την πρόσληψη ελαίου μαύρου κύμινου.

 • Φλεγμονές: Έχει φανεί ότι το έλαιο μαύρου κύμινου μειώνει το οξειδωτικό στρες, βελτιώνει τη φλεγμονή και μειώνει τον πόνο και τη συχνότητα της πρωινής δυσκαμψίας σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 • Αλλεργίες: Το μαύρο κύμινο μπορεί να συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με αλλεργίες, όπως το άσθμα, το ατοπικό έκζεμα και η αλλεργική ρινίτιδα.

 • Μολυσματικές ασθένειες που οφείλονται σε βακτηριακές, μυκητιασικές, παρασιτικές και ιογενείς λοιμώξεις, καθώς το μαύρο κύμινο εμφανίζει έντονη αντιμικροβιακή δράση.

 • Νευρολογικές & ψυχικές παθήσεις

 1. Το έλαιο μαύρου κύμινου εμφανίζει γαστροπροστατευτική δράση και μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία γαστρικών ελκών.

 2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 3. Έχει ηπατοπροστατευτική και νεφροπροστατευτική δράση.

 4. Δρα ως αντιϋπερτασικό.

 5. Έχει αναλγητική δράση.

 6. Βελτιώνει το ευαίσθητο και ξηρό δέρμα και δρα κατά του κνησμού.

Πιθανές παρενέργειες

Απαιτείται προσοχή όταν καταναλώνονται πολύ μεγαλύτερες ποσότητες, καθώς δεν έχουν πραγματοποιηθεί επαρκείς μελέτες σε υψηλές δόσεις του ελαίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φανεί ότι η αυξημένη δόση μαύρου κύμινου μπορεί να προκαλέσει ναυτία και φούσκωμα.

Μια πιθανή ανησυχία είναι ότι το έλαιο μαύρου κύμινου μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα όπως η βαρφαρίνη και οι β-αναστολείς.

Λόγω περιορισμένης έρευνας, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση του ελαίου μαύρου κύμινου.

Εάν έχετε νεφρολογικά προβλήματα ή είστε καρκινοπαθής, απευθυνθείτε στον ιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη μαύρου κύμινου.

 

 

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

Η νόσος του κορονοϊού-19 (COVID-19) προκαλείται από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο κοροναϊός 2 (SARS CoV-2). Επί του παρόντος, η διαχείριση των ασθενών με COVID-19 εξαρτάται κυρίως από  φάρμακα που περιλαμβάνουν Μονοκλωνικά αντισώματα, Ivermectine (υπό ερεύνηση), υδροξυχλωροκίνη, λοπιναβίρη/ριτοναβίρη, ριμπαβιρίνη, ρεμδεσιβίρη, φαβιπιραβίρη, ουμιφενοβίρη, ιντερφερόνη-α, ιντερφερόνη-β και άλλα. Σε αυτήν την ανασκόπηση, αναλύθηκε η δυνατότητα του Nigella sativa (σπόροι μαύρου κύμινου) για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19, καθώς έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει αντιιικά, αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, αντιπηκτικά, ανοσορρυθμιστικά, βρογχοδιασταλτικά, αντιισταμινικά, αντιβηχικά, αντιπυρετικά και αναλγητικές δραστηριότητες. PubMed, Google Scholar, Science Direct, Κατάλογος περιοδικών ανοικτής πρόσβασης (DOAJ) και λίστες αναφοράς αναζητήθηκαν για να εντοπιστούν άρθρα που σχετίζονται με αντιικές και άλλες ιδιότητες του N.sativa που σχετίζονται με τα σημεία και τα συμπτώματα του COVID-19. Διάφορες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, πιλοτικές μελέτες, αναφορές περιστατικών και μελέτες in vitro και in vivo επιβεβαίωσαν ότι το N.sativa έχει αντιιικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, ανοσορρυθμιστικές, βρογχοδιασταλτικές, αντιισταμινικές, αντιβηχικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αιτιολογικό κακοήθεια και σημεία και συμπτώματα του COVID- 19 Το N. sativa θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επικουρική θεραπεία μαζί με ανανεωμένα συμβατικά φάρμακα για τη διαχείριση των ασθενών με COVID-19.
 
 

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΥΜΟΚΙΝΟΝΗΣ

 
Η θυμοκινόνη είναι ένα αντικαρκινικό φυτοχημικό που βρίσκεται συνήθως στο μαύρο κύμινο. Σε αυτή την ανασκόπηση, συζητάμε τη δυνατότητα της θυμοκινόνης ως αντικαρκινικού μορίου, τον μηχανισμό δράσης της και τη μελλοντική χρήση της σε κλινικές εφαρμογές.
Η θυμοκινόνη εμφανίζει αντικαρκινική δράση μέσω πολυάριθμων μηχανισμών δράσης, ειδικότερα επιδεικνύοντας εκλεκτική αντιοξειδωτική και οξειδωτική δράση, παρεμποδίζοντας τη δομή του DNA, επηρεάζοντας καρκινογόνα μόρια/οδούς σηματοδότησης και ανοσοτροποποίηση.
Η in vitro δραστηριότητα της θυμοκινόνης έχει περαιτέρω εμπλακεί σε ζωικά μοντέλα καρκίνου. Ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποδειχθεί κλινική εφαρμογή. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εστιάσουμε σε κλινικές δοκιμές για την ανάπτυξη θυμοκινόνης ως μελλοντικού φαρμάκου στη θεραπεία του καρκίνου.
 
 
 
 
Πηγή:

J Pharmacopuncture. 2020 Jun 30; 23(2): 62–70.   Published online 2020 Jun 30. doi: 10.3831/KPI.2020.23.010

Prophetic Medicine-Nigella Sativa (Black cumin seeds) – Potential herb for COVID-19?

 

Για πρόληψη ασθενειών:
Μια κουταλιά της σούπας έλαιο μαύρο κύμινο, με μια κουταλιά της σούπας μέλι κάθε πρωί.

Για ενέργεια:
Μια κουταλιά της σούπας λάδι μαύρο κύμινο πριν από το πρωινό, χαρίζει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για καλό ύπνο:
Μια κουταλιά της σούπας λάδι μαύρο κύμινο στο δείπνο, σας δίνει ένα ήσυχο ύπνο όλη τη νύχτα.

Για χαλάρωση:
Ενα κουταλάκι του γλυκού κύμινο μαύρο λάδι με ένα φλιτζάνι τσάι, θα εξαλείφει όλα τα συμπτώματα της έντασης.

Βήχας και άσθμα:
Τρίψτε το στήθος και την πλάτη με το λάδι. Πιείτε τρία κουταλάκια έλαιο την ημέρα και εισπνεύστε τους ατμούς μείγματος νερού με έλαιο.

Νωθρότητα:
Μια κουταλιά της σούπας λάδι μαύρου κύμινου με χυμό πορτοκαλιού το πρωί για δέκα ημέρες.

Μνήμη:
Ενα κουταλάκι του γλυκού έλαιο μαύρο κύμινο, με 100 mg βρασμένο δυόσμο για 10 ημέρες.

Διαβήτης:
Αλέστε ένα φλιτζάνι με σπόρους μαύρου κύμινου,  ένα φλιτζάνι με σπόρους κάρδαμο, νερό, μισό φλιτζάνι φλούδα ροδιού και μισό φλιτζάνι αλόη. Αλέστε το μείγμα και πάρτε κάθε πρωί για ένα μήνα, μισό κουταλάκι του γλυκού.

Μάσκα ομορφιάς προσώπου:
Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας λάδι μαύρου κύμινου, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και αφήστε το για μία ώρα. Ξεπλύνετε με σαπούνι και νερό.

Φλεγμονή των μηρών:
Πλύνετε την περιοχή της φλεγμονής πολύ καλά με σαπούνι και νερό. Στεγνώστε καλά και τρίψτε το βράδυ με έλαιο μαύρο κύμινο. Αφήστε το έως το πρωί και επαναλάβετε για τρεις ημέρες.

Καρδιακές παθήσεις:
Πιείτε λάδι μαύρο κύμινο, με οποιοδήποτε ζεστό ρόφημα. Διαλύει τα λίπη και διαστέλλει φλέβες και αρτηρίες.

Λεύκη και λέπρα:
Τρίψτε την περιοχή με μηλόξυδο  και στη συνέχεια με λάδι μαύρου κύμινου για 15 ημέρες.

Πηγή: organiclife.gr